De juiste golftas kopen is een must voor iedere golfer

golftas kopen

Voor het kopen van een nieuwe golftas zijn best wel een aantal redenen te bedenken. Een reden zou kunnen zijn dat je voor het eerst gaat golfen of dat de golftas die je hebt te klein wordt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je van mening bent dat het tijd is dat je een nieuwe golftas moet kopen.

Hoe kan ik gemakkelijk een nieuwe golftas vinden? 

Het besluit is genomen dat je een nieuwe golftas wil kopen. De eerste vraag die beantwoordt zal moeten worden is: “waar moet de nieuwe golftas allemaal aan kunnen voldoen”? Aan de keuze ligt het niet. De verschillende webshops en de golfwinkels hebben keus genoeg. Er zijn immers golftassen in alle prijsklassen. De kunst is om alle voor- en nadelen te kunnen beoordelen. Gelukkig is er ook een golftassen koopgids die geraadpleegd kan worden om de perfecte golftas uit te zoeken. De golftassen koopgids kan er vervolgens ook voorzorgen dat de clubs vrij snel in een nieuwe golftas zitten.

Hoe maak ik een keus?

Er zijn verschillende types golftassen te koop. Daarom is het eerste wat je moet doen een keuze maken uit de aangeboden types. Daarbij is het belangrijk dat je in gedachten vaststelt of je met een bepaalde golftas op de golfbaan zou willen lopen. Als je weet hoe de golftas er uit moet zien die je vergezeld op de golfbaan, dan is vervolgens de keuze voor één van de golftassen snel gemaakt.

Golftas type 1) Carry bag (beter bekend als stand bag)

golftas

De carry bag is het beste geschikt voor fysiek fitte- en vlotte spelers. Een carry bag is een golftas die je op je rug draagt. Feitelijk is de carry bag een grote rugzak die door de golfer op zijn rug wordt gedragen met een draagband. Het grote voordeel van een carry/stand bag is dat deze op de golfbaan overal mag komen. Een carry bag mag zelfs tot aan de rand van de green mee gedragen worden. Dat is veel verder dan waar de golfcart of golftrolley mag komen. De golfcart en de golftrolley moeten binnen de aangegeven paden en lijnen blijven. Daarom zie je vaak dat golfers twee clubs meenemen naar de green. De ene club wordt gebruikt om te chippen en de ander is vaak een putter. Door twee clubs mee te nemen hoeft de golfer maar één keer te lopen. Het gebruik van een stand bag kent die situatie niet. Na het uitholen kan de stand bag gemakkelijk worden opgepakt om naar de volgende tee te kunnen gaan.

Zitten er ook nadelen aan een carry/standbag? Zoals de naam al doet vermoeden moet je de tas altijd dragen. Wanneer je veel golfballen en/of een grote fles water in de zomer meeneemt kan de golftas aan de zware kant zijn. Het dragen van de stand bag is het enige nadeel. Wil je een carry bag kopen? Ga dan voor de lichtste versie. Lichte golftassen zijn vaak duurder, maar deze extra kosten verdienen zich al snel terug door het comfort van het lage gewicht in de baan.

Golftas type 2) Pencil bag

golftas 4

Het dragen is voor iedere golfer anders. Wellicht is mede daarom voor de hele snelle spelers een zeer smalle carry bag ontwikkeld. De zo genoemde pencil bag is ontwikkeld voor het spelen van hele snelle ronden. De pencil bag biedt ruimte aan een paar clubs. Deze lichtere en smallere golftas is daarnaast uitstekend geschikt om mee te nemen naar de golfles. Het enige nadeel van deze golftassen is dat niet je hele golfset in deze tas past. Oefen je vaak op de driving range of PAR-3 baan? Dan is de aanschaf van een (extra) pencil bag een goede keuze!

Golftas type 3) Cart bag

golftas 2

Onder golfers zijn de cart bag en de stand bag de meest voorkomende golftassen. De cart bag is speciaal voor de golftrolley gemaakt. Bezit je geen golftrolley en ben ook niet van plan om een trolley aan te schaffen? Dan is de cart bag hoe dan ook geen goede optie voor je. Een cart bag heeft namelijk een platte onderkant en kan alleen rechtop staan op een vlakke bodem. Golfbanen zijn vaak geonduleerd, wat resulteert in het noodgedwongen neerleggen van je golftas. Ben je wel in het bezig van een trolley? Dan is een cart bag geen slechte keuze!

De golftrolley rijdt op de golfbaan mee met de golfer. Echter mag de golftrolley niet overal komen en dat is ten opzichte van de carry bag een groot nadeel. Een cart bag golftas kopen heeft dus het grote nadeel dat je soms meer extra meters moet lopen. Tegen dit nadeel is het grote voordeel dat een trolley veel lichter is om over de golfbaan te manoeuvreren. Het gevolg kan zijn dat je voor de laatste holes meer energie over hebt. Dat is vooral belangrijk bij de beslissende put. Een groot voordeel van een cart bag is ook dat deze veel ruimte heeft voor je tees, golfballen en een extra jas of trui. Ook zijn de cart bags in de regel, in vergelijking met bijvoorbeeld de carry bag golftassen, van een betere en zwaardere materialen gemaakt. Moet je de tas op de golfbaan de hele tijd zelf dragen, dan is het kopen van een carry bag een goed alternatief. 

Let op: Een stand bag past ook op een golftrolley. Je hoeft niet per se een cart bag te kopen voor het gebruik van een golftrolley.

Golftas type 4) Tour Bag

golftas 3

De tour bag is speciaal ontworpen voor professionele golfers. Deze grote tas is ook zeer geschikt voor elke amateur. Het grote voordeel van een tour bag is dat er veel in opgeborgen kan worden. Het nadeel is dat de tour bag in een prijs kwaliteit verhouding in prijs erg aan de hoge kant is. Omgerekend betaal je soms het dubbele ten opzichte van een “gewone” golftas. Een ander nadeel is dat een tour bag erg zwaar is om de hele golfbaan mee te nemen. Het is daardoor, als je geen caddy hebt, een heel gedoe op de golfbaan om de tour bag overal mee te nemen. Daarnaast is een tour bag ook niet geschikt om op een trolley mee te nemen. Onze tip: Schaf geen tour bag aan maar kijk naar een veel goedkopere carry of cart bag golftas.

Beschikbaar budget vaststellen om tot een golftas kopen over te gaan

Na het maken van een keuze voor een bepaald type tas, is het bepalen van je budget het meest belangrijke. Feitelijk zijn er drie prijsklassen. De eerste is rond de € 75,- en de tweede is boven de € 100,- terwijl er ook tassen boven de € 150 te koop zijn. Boven de € 100 kun je gemakkelijk een Adidas of Nike golftas kopen. Koop je liever een TaylorMade of Callaway golftas, dan ben je al snel € 150 kwijt.

Daarna heb je nog de keuze uit de exclusievere tassen, de nieuwste en de tour bags. Beschik je niet over een groot budget? Kijk dan eens in de uitverkoop naar tassen van vorige jaar. Uiteraard voeren de merken ieder jaar technische vernieuwingen door maar zeg nou zelf… een golftas blijft een golftas.

De kosten en opties van een golftas

Veel leden vragen zich af waarom een golftas zoveel moet kosten en er zoveel onderlinge prijsverschillen zijn tussen de verschillende type golftassen. Het grootste bedrag van de koopprijs gaat naar het merk zelf en is de kwaliteit en afwerking, gewicht, waterdichtheid van de tas ook vaak beter, duurzamer en mooier. Bij bepaling van je keuze speelt de functionaliteit, persoonlijke voorkeuren, het uiterlijk van de golftas een belangrijke rol. Evenals de aanwezigheid van een koelvak voor je flesje water en of de aanwezigheid van een vakje in de tas voor je waardevolle papieren en persoonlijke artikelen. Daarnaast zijn er opties te bedenken als een vak voor je scorekaart en mogelijkheden voor je tees.

Opzoek naar een goede goltas? Onze partner Jumbo Golf beschikt over het grootste golftassen assortiment van Nederland!

Meer ANWB Golf koopadvies Golfset  – GolfballenGolf reistas - Golfhorloge - Golfschoenen

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume