Tweedaagse cursus Handicap 54 (GVB) in Amsterdam
€ 149,- p.p.

Tweedaagse cursus Handicap 54 (GVB) in Amsterdam

Meerdere data en locaties

Prijs voor leden€ 149,-

Prijs voor niet-leden€ 149,-

Handicap0-54

Starttijd09:30

Wil je starten met golfen en aan de slag om je Handicap 54 (voorheen GVB) in de regio Amsterdam te kunnen halen? Volg dan nu de tweedaagse golfcursus bij Golfacademy De Hoge Dijk. De gecertificeerde PGA golfprofessionals geven je een flinke dosis praktijkles. In groepen van 8 tot 10 personen leer je belangrijke aspecten van het golfspel zoals de full swing, pitchen, chippen en putten. Ook oefen je het bunkerspel zodat je leert hoe je een bal uit het zand slaat. 

De praktijklessen worden afgewisseld met theorielessen. Je leert de golfetiquette en uiteraard de regels van het golfspel. Het weekend wordt afgesloten met het officiële NGF examen en twee uur baanles, begeleid door de PGA golfprofessional. Je krijgt hierdoor een goed gevoel van het spel in de baan.

Na afloop van de cursus heb je je baanpermissie en hoef je alleen nog maar een qualifying kaart te lopen met voldoende punten om officieel minimaal handicap 54 te halen.

Tijdens de cursus ervaar je hoe leuk het is om op een gezellige en ontspannen manier met golf bezig te zijn. Waar wacht je nog op? Schrijf je nu in!

€ 149,-

De kosten voor deze cursus bedragen € 149,-, dat is inclusief:

Totaal 11,5 uur les
Theorieles
Theorie-examen
Baanpermissie
  Gebruik van clubs
  Gebruik van driving range ballen
  Koffie- en theeontvangst

 

Cursusprogramma

 

Dag 1

09:30 uur Ontvangst met koffie en thee
10.00 uur Start cursus (les op de driving range)
13.00 uur Lunch (op eigen kosten)
14.00 uur Vervolg les op de driving range
16.00 uur Theorieles
17.30 uur Eind dag 1Dag 2

9.30 uur Ontvangst
10.00 uur Theorie-examen
11.00 uur Les op de driving range
13.00 uur Lunch (op eigen kosten)
14.00 uur Speelronde praktijk gedeelte
16.00 uur Einde cursus

 

Inschrijven

Veelgestelde vragen

 

Kan ik het theorie examen alvast oefenen?

Je kunt op onze website alvast het NGF theorieexamen oefenen via deze link

Wat is een driving range?

Tijdens de cursus oefen je regelmatig op de driving range. Een driving range is een oefenterrein waar golfers ballen kunnen slaan. Golfers gebruiken de driving range voor het trainen van hun golfswing en/of de warming-up. Op de driving range gebruik je speciale golfballen. Het gebruik van deze ballen is in de cursusprijs ingebrepen. 

Is de prijs inclusief lidmaatschap bij een golfclub?

Nee. Na het succesvol afronden van deze weekendcursus kun je je aanmelden voor een lidmaatschap bij een golfclub. Meer informatie kun je opvragen bij de golfpro. Uiteraard ben je van harte welkom bij ANWB Golf.

Kan ik na deze cursus overal golfen?

Als je de cursus succesvol hebt afgerond, dan beschik je over een baanpermissie en het regelexamen. Na de cursus kun je zelfstandig een 9-holes of 18-holes qualifying golfronde spelen met een golfer die minimaal handicap 54 heeft. Behaal je genoeg punten? Dan beschik je over handicap 54 en met een lidmaatschap bij bijvoorbeeld ANWB Golf krijg je een officiele NGF golfpas waarmee je op vrijwel alle golfbanen kunt spelen.

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume