De Zaanse

€ 5,- greenfeekorting

ANWB Golf-voordeel

De Zaanse

1 golfbaan, 18 holes

Welkom op de baan van De Zaanse, een baan die overal zijn verleden toont. De Wijdewormer, de polder waarin de golfbaan ligt, is in 1626 drooggemalen met behulp van talloze windmolens en bevindt zich 4 meter onder zeeniveau.

De holes van de “oude negen” zijn gelegen rond een diep meer, dat is ontstaan na een dijkdoorbraak tijdens de watersnood van 1825. Nog is te zien dat vóór de aanleg van de golfbaan, het meer dienst deed als zwembad. Zelfs de walvissen in het logo van de club verwijzen naar de rijke geschiedenis van de streek.

Ontworpen door baanarchitect Gerard Jol en in 2008 uitgebreid naar 18 holes, laat De Zaanse zijn tanden zien als de wind uit de zuidwesthoek blaast. Nergens is dat beter te merken dan op de tweede hole, een Par 3 die algemeen beschouwd wordt als één van de lastigste in Europa. Op de massieve ringdijk bevinden zich maar liefst vijf van de afslagplaatsen, die elk interessante hoogteverschillen en imposante vergezichten opleveren.

De oer-Hollandse baan van De Zaanse is dan ook een absolute uitdaging voor zowel beginners als gevorderden. Veel plezier!

Adres Zuiderweg 68, Wijdewormer

Telefoon 0299 438199

E-mail info@dezaanse.nl

Website www.dezaanse.nl

ANWB Golf voordeel bij De Zaanse

Greenfeekorting

  € 5,-  

€ 5,- korting op 18 holes

Niet geldig i.c.m. met andere aanbiedingen of wintertarieven. Korting op vertoon van ANWB Golf NGF pas.

Beoordelingen over De Zaanse

De Zaanse op Leadingcourses.com

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume