Golfclub Amsterdam Old Course

Tot € 18,- greenfeekorting

Tot € 18,- voordeel per greenfee per persoon.

ANWB Golf-voordeel

Golfclub Amsterdam Old Course

1 golfbaan, 9 holes

Vlakbij Amsterdam Centrum ligt sinds 1935 een van Nederlands oudste golfbanen (9 holes, A status) met een historisch clubhuis: Amsterdam Old Course (AOC). Vroeger te midden van weilanden, nu is het een rustieke oase, aan de voet van de Amsterdam Arena.

De baan is in 1934 aangelegd op grond van de Nederlandse Spoorwegen. Hij werd in 1935 geopend en ligt 2.40m. beneden de zeespiegel. Het karakteristieke clubhuis dateert uit 1935. Het is een ontwerp van de bekende, Amsterdamse architect F.A. Warners. Warners (1888-1952) bouwde o.a. het kantoorgebouw Atlanta aan de Stadhouderskade 5 te Amsterdam. De Old Course is een van de acht banen in Nederland die door Harry Colt (van het beroemde architectenbureau Colt, Alison & Morisson) zijn ontworpen. De baan wordt sinds 1990 bespeeld door de golfclub Amsterdam Old Course (AOC).

De baan is sinds de aanleg een paar keer ingrijpend gewijzigd. De ingreep in 1984 was drastisch. De NS wilde haar plannen voor een nieuwe spoordijk en een station uitvoeren. Van de 18 holes bleven er 9 over. Het voortbestaan van de club werd opnieuw onzeker toen de NS besloot tot de bouw van de Utrechtboog, die per spoor Schiphol met Utrecht moest verbinden. Amsterdam Old Course mocht op de huidige locatie blijven, maar het spoorwegviaduct werd dwars door en over de baan gebouwd. Tijdens de bouw werd de baan ingekort, maar de leden konden doorspelen.

Na voltooiing van de Utrechtboog, in 2005, is de baan gerenoveerd en aangepast door de architect Frank Pont. De renovatie is in 2007 klaar. De holes 1, 2, 4 (deels) en 9 zijn nog oorspronkelijk, dus uit 1935. Inmiddels anno 2012 zijn er vergevorderde plannen voor een nieuwe baanrenovatie waarbij de veengrond wordt vervangen door kwalitatieve zandgrond. Na deze verbeteringen, welke worden uitgevoerd door baanarchitect F. Pont zal de Amsterdam Old Course beschikken over een zeer aantrekkelijke baan welke gedurende het gehele jaar bespeelbaar zal zijn.

Adres Zwarte Laantje 4, Amsterdam-Duivendrecht

Telefoon 020-6943650

E-mail info@amsterdamoldcourse.nl

Website www.amsterdamoldcourse.nl

ANWB Golf voordeel bij Golfclub Amsterdam Old Course

Greenfeekorting

  Tot € 18,-  

Tot € 18,- voordeel per greenfee per persoon. Bekijk de website voor de actuele ANWB Golf tarieven.

Korting op vertoon van ANWB Golf NGF pas.

Amsterdamse stadswandeling met gids, lunch en golf! 

Incl. lunch € 75,- gids & golf

In samenwerking met Amsterdam Old Course (vlak naast de Amsterdam Arena) en Jota Tours & Services hebben we dit keer wel een heel speciale aanbieding. Maak een stadswandeling in Amsterdam onder...

Meer informatie

Beoordelingen over Golfclub Amsterdam Old Course

Golfclub Amsterdam Old Course op Leadingcourses.com

Je wordt doorverwezen naar onze partner Jumbo Golf.

appjecalendarchevron-downchevron-leftchevron-rightclosefacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livemailmicrophoneplayplaylistsearchtwitterwatch-liveyoutubeicon-captions-off icon-captions-on icon-enter-fullscreen icon-exit-fullscreen icon-fast-forward icon-muted icon-pause icon-play icon-restart icon-rewind icon-volume